Rouwfotografie is het professioneel vastleggen van ingrijpende en emotionele momenten van én rondom een uitvaart.

Men denkt bij een overlijden er niet in eerste instantie aan om de uitvaart goed en volgens normen en waarden te laten fotograferen. Echter steeds vaker wordt een uitvaart vastgelegd. Uit ervaring blijkt dat een fotoreportage enorm kan helpen bij rouwverwerking. Want op de dag van het afscheid zelf leeft men in een roes van verdriet. Hierdoor gaat veel langs de nabestaanden heen. Het onbegrip van het verlies wordt daardoor vaak nog groter.

Nabestaanden kiezen steeds vaker voor een persoonlijke en betrokkenere invulling van de uitvaart. Juist omdat een uitvaart een steeds unieker karakter krijgt, groeit het verlangen van nabestaanden om het afscheid vast te leggen.

Maar ook is een fotoboek van belang voor familie die – om welke reden dan ook – niet aanwezig kan zijn bij de uitvaart. Kinderen of kleinkinderen die te klein zijn om precies te begrijpen wat er die dag allemaal gebeurt, of soms daarom zelfs niet aanwezig zijn, kunnen later via een fotoreportage alles beter begrijpen. Met een mooie en waardige fotoreportage kan men het verdriet en het verlies op een moment dat U er behoefte aan heeft een (betere) plek geven.

Na verloop van tijd, merkt men dat het fotoboek geregeld wordt doorgekeken en het verdriet plaats maakt voor het ophalen van mooie herinneringen aan de dierbare. Het fotoboek wordt al snel één van de dierbaarste bezittingen van de achterblijvers. Wij hopen dat deze site U een goed beeld geeft van wat een uitvaartreportage voor U kan betekenen. Zijn er nog onduidelijkheden neem gerust met ons contact op.

Wilt u nu al meer weten of gebruik maken van onze diensten?