Op zaterdag 1 februari 2020 vindt voor de 52ste keer het Wiener Ball plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Een traditie die in een modern jasje is gestoken. Het van origine Oostenrijkse bal is een feestelijke avond met een muzikaal scala van Strauss tot Swing en Disco. Gasten zijn gekleed in gala, wat zorgt voor een feestelijke sfeer.

Alles Waltzer
De debutanten openen de avond met de dansceremonie onder begeleiding van de uit Wenen ingevlogen dansleraar Heidenreich. Wanneer de heer Heidenreich “Alles Waltzer” roept betekent dat het bal officieel geopend is. De gasten van het bal betreden dan ook de dansvloer en de overige zalen waar gedanst, gegeten en gedronken zijn daarmee ook geopend. Naast optredens van het Johan Strauss Ensemble en de Marinierskapel is er om 00.00 uur de Mitternachtseinlage. Een entertainmentblok met een speciale artiest. Vervolgens worden de gasten uitgenodigd voor de publieksquadrille. De avond wordt afgesloten met een afterparty in Club Conversation.

Je hoeft niet te kunnen dansen
Het Wiener Ball is weliswaar een bal, maar dat betekent niet dat er de hele avond gedanst hoeft te worden. Voor de gasten die liever niet de dans wagen, is er genoeg te beleven. In Restaurant Latour, dat op na het diner omgetoverd is tot Wiener Kaffee geniet u in alle rust met uw gasten van heerlijke patisserie. Op de foyer en in Bar Maritime geniet u van kleine, typische Oostenrijkse gerechten en wijnen.

Business meets pleasure
Het Wiener Ball gala biedt een uitgelezen mogelijkheid om zakelijke relaties te ontmoeten en om kennis te maken met nieuwe contacten. Tevens een prachtige incentive om uw medewerkers aan te bieden. Ook dit jaar zijn er weer vele prominente gasten aanwezig waaronder diverse leden van het Corps Diplomatique en Captains of Industry.

Richard Hulshof is de bekendste galafotograaf van Nederland en verzorgt jaren het grootste deel van de fotografie waaronder de statie portretten. Sinds enkelen jaren is Gertjan Koster mee voor de reportagefotografie.