Maandag 16 november vond de achtste editie van het Business Event West Betuwe plaats. Deze feestelijke ondernemersavond werd gepresenteerd door theatermaker Willem Gunneman
Rode loper
2015_11_1619_10_139999Rond 19:15 uur werden de genomineerden voorgereden in mooie auto’s van businesspartners Van Hunnik Autogroep en Visscher Autobedrijf. Op de rode loper werden zij verwelkomd door de burgemeesters en wethouders van de deelnemende gemeenten, commissieleden, hoofdsponsor, official partner, businesspartners en overige betrokkenen bij het Business Event. Iets na 20:00 uur startte het officiële programma.
 
Luid applaus.
Na een korte introductie door Willem Gunneman en kwamen de genomineerden onder luid applaus van de ca. 400 aanwezige gasten de zaal binnen. Na het voorstellen van de voorzitters van de nominatiecommissies en de jury, onder leiding van notaris Govert Jan Hoogenboom, was het tijd voor de eerste categorie.

 

Van der Veer Designers
2015_11_1620_58_179999In de categorie MKB en Detailhandel waren, naast Van der Veer Designers, Willemien Eetwaar (Culemborg), Stap In Personeel (Neder-Betuwe), Bakkerij van Ooijen (Tiel) en Wilco Ambachtelijk IJs (Buren) genomineerd. In de afgelopen periode zijn er per gemeente voorverkiezingen geweest. Speciale nominatiecommissies hebben er voor gezorgd dat deze vijf genomineerden zijn gekozen, één vertegenwoordiger per gemeente.

Na de films en interviews met de genomineerden kwam juryvoorzitter Govert Jan Hoogenboom op het podium. Na een duidelijk juryverslag over de vijf genomineerden, maakte hij bekend dat Van der Veer Designers zichzelf winnaar mag noemen in deze categorie. Van der Veer werd geroemd om de manier waarop zij de hele regio op de kaart weten te zetten: “Iedereen hier aanwezig ziet regelmatig de resultaten van hun werk. Denk alleen maar even aan de vele Gazelle-fietsen die Van der Veer Designers in de afgelopen jaren heeft gestyled. Zoals ze zelf zeggen: we leven van innovatie. De jury vindt het knap dat het bedrijf zelf zich ook steeds opnieuw weet uit te vinden. Jonge designtalenten krijgen het vertrouwen en kunnen zich snel ontwikkelen. Met het aantrekken van ervaren partners is de continuïteit zeker gesteld,” aldus Govert Jan Hoogenboom.

De award werd uitgereikt door Wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen. Prachtige bloemen, gesponsord door Machiel Bekker Bloem en Interieur, werden samen met een oorkondes overhandigd aan alle genomineerden.

FTH Groep
2015_11_1621_43_129999_1Na de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de tweede categorie, Industrie en Dienstverlening op het podium. Na een gesprek en vertoning van de bedrijfsfilms van de genomineerden maakte de juryvoorzitter bekend dat FTH Groep (Babypark Kesteren) van de familie Timmer winnaar is. Ook voor FTH Groep had de jury lovende woorden: “Binnen de FTH Groep hebben de Babypark-activiteiten zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. De eigen verkoopstrategie is hierbij dé succesfactor. De formule is landelijk bekend. De fysieke winkels worden druk bezocht, maar klanten vinden al even gemakkelijk hun weg naar de webshop. Die is al twee keer uitgeroepen tot Nederlands beste webshop voor baby- en kinderartikelen! Dat het bedrijf zelf ook producten ontwikkelt, is een enorm voordeel. Voor het allround ondernemerschap achter deze veelzijdige formule heeft de jury het grootste respect. De continuïteit van het bedrijf wordt nauwlettend bewaakt. Ondertussen wordt geïnvesteerd in verduurzaming van de bedrijfsvoering. Vooruitzien en ernaar handelen: bij FTH Babypark kunnen ze het!”
Naast FTH waren in deze categorie Van Dillen Bouwbedrijf (Culemborg), Heerlijkheid Mariënwaerdt (Geldermalsen), Defenture BV (Tiel) en Speciaal Timmerwerk Rijksen (Buren) genomineerd. Ook zij kregen oorkondes en bloemen overhandigd. Arie, Henk en Wim Timmer namen verblijd de award in ontvangst uit handen van wethouder Hans Keuken, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe.

Rabo MVO Publiekprijs
2015_11_1622_07_489999_1Als laatste werd de Rabo MVO Publieksprijs uitgereikt door Rob Steenhorst, directeur Bedrijven bij Rabobank West Betuwe. De winnaar van deze prijs werd deels gekozen door de jury en deels door het publiek middels een stemronde per sms. Het aanwezig publiek werd aan het begin van de avond gevraagd om bij alle genomineerden te letten op de volgende punten: milieubeleid (inkoop duurzame en milieuvriendelijke producten, gaat zuinig om met energie, water en materialen en neemt maatregelen om na gebruik producten/materialen veilig af te breken en schade aan het milieu te beperken) en geeft het goede voorbeeld op gebied van duurzaamheid.

Alle 10 genomineerden kwamen in aanmerking voor deze award en zij kregen ieder 20 seconden de tijd om het publiek te vertellen wat zij aan duurzaamheid doen binnen hun organisatie. Na een spannende stemminuut maakte notaris Govert Jan Hoogenboom bekend dat de Rabo MVO publieksprijs ging naar Heerlijkheid Mariënwaerdt. Frans van Verschuer ontving de prachtige award uit handen Rob Steenhorst.

Het Business Event werd georganiseerd door Network Business Events in samenwerking met de hoofdsponsor Rabobank West Betuwe, official partner AT&C Accountants, businesspartners, commissieleden en overige betrokkenen. De boeketten werden aangeboden door Machiel Bekker Bloem en Interieur.